Sastojci za 4 osobe:
- 500 g paradajza
- grančica ruzmarina
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice šećera
- so, biber
- kašika kapara (tegla)
- 2 kašike crnih maslina bez koštica
Priprema:
Paradajz prelijte vrućom vodom, oljuštite i uklonite semenke. Operite ruzmarin, otkinite iglice.
Oljuštite beli luk i iseckajte ga. Zagrejte ulje, pa prodinstajte beli luk. Dodajte paradajz, ruzmarin i šećer, posolite i pobiberite. Zakuvajte na laganoj vatri, uz mešanje.
Sitno iseckajte kapare i dodajte u smesu. Masline isecite na kolutiće pa ih pažljivo umešajte. Po potrebi posolite, pobiberite, pa sipajte u tegle i ostavite da se ohladi. Kad budete servirali, sos možete ukrasiti ruzmarinom i maslinama. Pogledajte i druge, originalne Lisine predloge za sosove.
Vreme pripreme: 45 minuta.
Recept piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.