Sastojci:
- 3 plava patlidžana
- 3 čena belog luka
- 1 kašika seckanog lista majčine dušice
- 1 kašika tucane ljute paprike
- 6 kašika maslinovog ulja
- 800 gr paradajza pelata
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 2 kašike seckanog lista bosiljka
- 150 gr starijeg kačkavalja (iseckan ili narendan)
- 50 gr parmezana
- 6-8 kora za lazanju
Priprema:
Operite plave patlidžane i kuvajte ih na pari oko 30 minuta, pa ih oljuštite i iseckajte na krupnije komadiće. Prodinstajte meso patlidžana sa belim lukom, majčinom dušicom i ljutom paprikom na maslinovom ulju desetak minuta. Dodajte pelat i zagrejte do ključanja, ovlaš mešajući i rasecajući paradajz varjačom. Dodajte balzamiko sirće i bosiljak. Dinstajte desetak minuta dok se sos ne zgusne.
U tepsiju sipajte sloj sosa od patlidžana, pospite kačkavaljem i dodajte malo parmezana pa prekrijte korama za lazanju. Ponovite postupak dok ne utrošite materijal. Gornju koru poprskajte maslinovim uljem i pospite parmezanom. Pecite u rerni oko pola sata na temperaturi od 200C dok jelo ne dobije zlatnu boju.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka