Sastojci za 4 osobe:
- 300 g manje testenine
- (na primer mini pene)
- 400 g paradajza
- glavica luka
- čen belog luka
- pola vezice majorana
- 100 g ljute kobasice (na primer čorizo)
- 8 šnicli (po 80 g)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 400 ml bujona
- so, biber
Kalorije: 590
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Za prženje i tiho krčkanje jela najprikladniji su tiganji od livenog gvožđa, a oni od nerđajućeg čelika najbolji su za pečenje na brzinu. Za roštilj odaberite tiganj od kovanog gvožđa ili teflonski ako je reč o hrani sa malo masnoće, poput piletine. Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Izvadite semenke iz paradajza i isecite ga na kockice. Luk, beli luk i majoran sitno naseckajte, a čorizo isecite na kolutove.
Šnicle ispržite na vrućem ulju pa ih začinite i izvadite. Na masnoći od prženja mesa propržite luk, beli luk i kobasicu, dodajte paradajz pa začinite solju i biberom. Podlijte bujonom i ostavite da tiho vri oko 6 minuta. Četiri minuta pre kraja dodajte meso i majoran. Testeninu do kraja i po želji još posolite i pobiberite.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.