Sastojci za 4 osobe:

  • 300 g manje testenine 
  • (na primer mini pene)
  • 400 g paradajza
  • glavica luka
  • čen belog luka
  • pola vezice majorana
  • 100 g ljute kobasice (na primer čorizo)
  • 8 šnicli (po 80 g)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml bujona
  • so, biber

Kalorije: 590
Vreme pripreme: 20 minuta

Priprema:
Za prženje i tiho krčkanje jela najprikladniji su tiganji od livenog gvožđa, a oni od nerđajućeg čelika najbolji su za pečenje na brzinu. Za roštilj odaberite tiganj od kovanog gvožđa ili teflonski ako je reč o hrani sa malo masnoće, poput piletine. Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Izvadite semenke iz paradajza i isecite ga na kockice. Luk, beli luk i majoran sitno naseckajte, a čorizo isecite na kolutove. 

Šnicle ispržite na vrućem ulju pa ih začinite i izvadite. Na masnoći od prženja mesa propržite luk, beli luk i kobasicu, dodajte paradajz pa začinite solju i biberom. Podlijte bujonom i ostavite da tiho vri oko 6 minuta. Četiri minuta pre kraja dodajte meso i majoran. Testeninu do kraja i po želji još posolite i pobiberite.

Marija Jakob