Sastojci za 4 osobe:

  • čen belog luka
  • 350 ml bujona
  • 120 g palente
  • 400 g junetine za ramstek
  • 4 kašike margarina ili maslaca
  • 150 g sitnijeg luka ili ljutike
  • 500 g pripremljenog instant sosa od pečenja
  • 4 kašičice balzamiko sirćeta
  • 30 g maslaca
  • kašika maslinovog ulja
  • so, biber

Kalorije: 470
Vreme pripreme: 20 minuta

Priprema:
Beli luk naseckajte, umešajte u bujon, stavite na vatru da zakuva pa izmiksujte. Umešajte palentu i prema uputstvu na pakovanju na laganoj vatri mešajte dok palenta ne bude kuvana. Ramstek pržite na margarinu sa svake strane po 4-5 minuta, posolite i pobiberite. Luk isecite na kriške, pržite sa mesom poslednjih 5 minuta.
Nakon što izvadite meso, umešajte instant-sos i sirće, stavite na vatru da zavri, po potrebi posolite i pobiberite. Umešajte hladan maslac na listiće da se sos poveže. Palentu dodatno začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Služite uz ramstek i sos sa lukom.

Marija Jakob