Sastojci za 4 osobe:
- čen belog luka
- 350 ml bujona
- 120 g palente
- 400 g junetine za ramstek
- 4 kašike margarina ili maslaca
- 150 g sitnijeg luka ili ljutike
- 500 g pripremljenog instant sosa od pečenja
- 4 kašičice balzamiko sirćeta
- 30 g maslaca
- kašika maslinovog ulja
- so, biber
Kalorije: 470
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Beli luk naseckajte, umešajte u bujon, stavite na vatru da zakuva pa izmiksujte. Umešajte palentu i prema uputstvu na pakovanju na laganoj vatri mešajte dok palenta ne bude kuvana. Ramstek pržite na margarinu sa svake strane po 4-5 minuta, posolite i pobiberite. Luk isecite na kriške, pržite sa mesom poslednjih 5 minuta.
Nakon što izvadite meso, umešajte instant-sos i sirće, stavite na vatru da zavri, po potrebi posolite i pobiberite. Umešajte hladan maslac na listiće da se sos poveže. Palentu dodatno začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Služite uz ramstek i sos sa lukom.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka