Potrebno je:
- 300 g gotovih lazanja
- 500 g mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- 3-4 čena
- belog luka
- so, biber
- šaka svežeg sitno seckanog bosiljka
- kašika sušenog origana
- 1 l soka od paradajza ili 2 konzerve pelata
- malo maslinovog ulja
- na vrh noža cimeta
za Bešamel-sos:
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 1/2 l mleka
- so
Priprema:
Napravite prvo bešamel: na maslacu brzo propržite brašno, dodajte mleko i brzo umutite da se ne stvore grudvice, pa malo posolite. Ostavite sa strane. Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan crni luk, dodajte meso, i kad je skoro gotovo, stavite sitno seckan beli luk, začine, nalijte paradajzom i prokrčkajte nekoliko minuta. Potom dodajte bosiljak i na vrh noža cimeta. Dublju pravougaonu tepsiju premažite maslinovim uljem.Na dno sipajte malo bešamela.
Ređajte po sledećem redosledu: lazanje, bešamel, fil s mesom, i tako redom dok ne utrošite sav materijal. Završite lazanjama. Ako je potrebno, dolijte malo paradajz-soka (kako lazanje ne bi bile suve). Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pred kraj možete da pospete nekim sirom i zapečete dok se sir ne istopi.
Miljin savet: Ovaj recept predviđen je za lazanje koje se ne kuvaju, dakle – sveže. Ako su sušene ili od tvrđeg testa, prethodno morate da ih skuvate
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka