Priprema:

Sastojci

500 g kora za pitu
ulje
kukuruzni griz
3 jaja
1 šolja kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo (ne mora)
1 šolja jogurta
1 šolja ulja
500 g sira (belog, sitnog/švapskog, u krišci ili feta sir)
so po ukusu i u zavisnosti od toga koliko je sir slan

Jaja razmutite žicom, pa dodajte kukuruzno brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt i ulje.

Dobro izmešajte nakon svakog dodavanja.

Sir  izgnječite viljuškom.

Probajte obavezno koliko je slan i tome prilagodite dodavanje soli. Umešajte sir u smesu, te na kraju posolite po potrebi i svojoj proceni.

Podelite kore na grupe od po tri.

Ukoliko su kore deblje biće ih manje u pakovanju od 500 g i tada stavljajte po dve u jedan rolat, a ako su tanje možete i više od tri.

Prvu koru poprskajte uljem, prekrijte drugom korom, te nju premažite nadevom.

Prekrijte trećom korom, pa i nju premažite nadevom, a potom sve tri zajedno urolajte. Dobijeni rolat položite u odgovarajuću pravougaonu tepsiju.

Postupak ponovite sa preostalim materijalom i na isti način pripremite još četiri rolata (ili koliko već izađe u konkretnom slučaju).

Isecite poprečno rolate na komade željene dužine.

Od gore ih potom možete premazati il tankim slojem ulja ili nadevom (ukoliko vam pretekne od filovanja kora).

Pospite još malo kukuruznog griza dekoracije radi, te pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 35 minuta ili dok pita lepo ne porumeni.

Izvadite iz rerne, pa poslužite toplo uz hladan jogurt.

Napomena: 1 šolja = 2.5 dl.

Izvor: MarinaS Taste