Priprema:

Sastojci

3 srednje tikvice
100 gr feta sira
1 glavica zelene salate
1 šaka oraha
maslinovo ulje
origano

Operite dobro tikvice i odsecite im vrhove.

Operite listove zelene salate. Malo ih posolite pa ostavite da se dobro ocede.

Orahe izlomite u blenderu ili avanu.

Isecite tikvice na deblje kolutove i premažite uljem.

Ugrejte gril tiganj ili roštilj pa pecite tikvice 5-6 minuta dok ne omekšaju. Okrenite ih kad dobiju zlatnu boju s jedne strane.

Izvadite ih na topao tanjir i pospite izmrvljenim feta sirom.

Na veliku tacnu složite zelenu salatu i poprskajte je limunovim sokom i maslinovim uljem.

Izmešajte tikvice i feta sir sa orasima, pospite origanom i sve lepo složite na osnovu od zelene salate.

Po želji, možete dodati još neko sirovo povrće po ukusu.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna