Ako volite italijansku kuhinju, a pokušavate da smršate, onda pasta karbonara ne zvuči kao najbolje rešenje za dijetu, piše Lepa&Srećna.

Zato ovo dijetalno jelo rešava sve vaše dileme! Bez slanine i jaja, sa malo dimljenog sira tek kao začin, skuvaćete odlično italijansko jelo.

Sastojci: 

  • 500 gr špageta
  • 1 glavica crnog luka
  • 5 čena belog luka
  • 2 kašike putera
  • tucana ljuta papričica 
  • 500 gr mladog spanaća
  • 80 gr parmezana
  • 100 gr dimljenog kačkavalja
  • 1 kašika limunovog soka
  • so i biber

Priprema:

Očistite i iseckajte luk i kratko propržite na malo ulja.

Skuvajte špagete u dosta posoljene vode, tako da ostanu malo tvrđi.

Ocedite, a vodu sačuvajte i oko 4 decilitra vratite u špagete pa nastavite da kuvate na tihoj vatri.

Dodajte puter i proprženi luk i nastavite da kuvate još pet minuta.

Dodajte spanać, posolite, pobiberite, dodajte ljutu papričicu (ako ne volite ljuto, nju možete da izostavite).

Umešajte parmezan i limunov sok, doterajte ukus po želji.

Podelite pastu u četiri činije ili duboka tanjira i preko svake pospite obilno rendani dimljeni kačkavalj.

Recept: Kika kuvarica

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI ZA ITALIJANSKA JELA