• Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 40 gr feta sira
  • 1 mali paradajz
  • so i biber
  • sušeni začin
  • bosiljak i origano

Priprema:

Pripremite prvo paradajz - oljuštite ga i sitno iseckajte ili usitnite u blenderu. Dodajte na vrh noža šećera i malo sušenog začina. Ugrejte u šerpici ili mikrotalasnoj rerni, slobodno ostavite što duže da malo čak i uvri. 

Možete koristiti i paradajz iz konzerve, kao i zamrznuti paradajz. Takođe, pogodan je i kuvani paradajz iz zimnice. Važno je samo da bude što gušći, kao i da ukus probate pre nego što ga dodate u jaja.

Pripremite i feta sir - isecite ga na što sitnije kockice i držite ga na sobnoj temperaturi ili na toplijem mestu.

Umutite dobro jaja, ugrejte tiganj i dodajte malo ulja pa polako sipajte jaja i pržite. Kako se ivice odvajaju, povlačite ih drvenom varjačom na jedan kraj, a tiganj nagnite tako da se sirova jaja slivaju na prazan kraj suda i nastavljaju da prže. 

Ako radite vešto i brzo, uskoro će sve ivice omleta biti tanke i reš pržene, a sredina deblja i meka. 

Sklonite tiganj s vatre i po omletu rasporedite ravnomerno kockice feta sira, paradajz i začine.

Vratite tiganj na ringlu i polako zagrevajte omlet da se sir otopi. Postavite varjaču na jedan kraj omleta, pa ga brzim pokretom tiganja preklopite na  pola, kao palačinku.

Pospite omlet začinskim travama i odmah servirajte.

Recept: Kika K. 

Izvor: Lepa & Srećna