- Sastojci
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 2 kašike graška
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika ajvara
- 100-150 g rendanog kačkavalja
- 2-3 dl kisele pavlake
- so, muskatni oraščić
- 5-6 većih pečenih slanih palačinki
Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate.
Kada je meso skoro gotovo, dodajte grašak, ajvar i peršun, pa začinite solju i muskatnim oraščićem.
Dok se smesa hladi, ispecite malo deblje palačinke. U tepsiji ređajte naizmenično palačinke i fil dok ne utrošite sav materijal.
Završite palačinkom.
Pospite rendanim sirom i prelijte kiselom pavlakom.
Stavite da se zapeče na 180 stepeni dok ne porumeni.
Savet: Smesu za palačinke napravite od 2/3 vode i 1/3 mleka. Uz grašak, u fil možete dodati i seckane šampinjone.
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.