Sastojci
500 g testenine
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
100 g prezli
1 jaje
100 g susama
so, biber
1/2 veze peršuna
sos
5 dl paradajz-pirea
2 kašike brašna
1 dl ulja
2 kašike aleve paprike
so, biber
Testeninu skuvajte prema uputstvu i ocedite.
Za ćufte sitno iseckajte sav luk i peršun, dodajte sve ostale sastojke i umesite masu.
Zatim vlažnim rukama oblikujte ćufte i ispržite ih na ulju.
Procedite ulje od prženja i na njemu propržite brašno i alevu papriku, pa nalijte paradajz-pire.
Kuvajte dok se ne zgusne.
Pri kraju kuvanja dodajte ćufte, sačekajte minut-dva, pa prelijte testeninu.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka