Sastojci:
- 500 g brašna
- paketić kvasca
- 2,5 dl mleka
- malo šećera
- malo soli
- 5 jaja
- 5 kašika ulja
- 150 g šunke
- 500 g crnog i crvenog luka
- kašika putera
- 200 g milerama
- so
- biber
- aleva paprika
- 100 g struganog sira
Priprema:
Brašno sipajte na podlogu za mešenje, napravite udubljenje, u njega izmrvite kvasac, pomešajte s mlekom, šećeromi 3 kašike brašna. Ostavite da 15 minuta miruje. Zamesite glatko testo sa 2 jajeta, uljem i preostalim brašnom. Pokrijte i ostavite da narasta pola sata. Razvaljajte ga u podmazanom plehu.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljušten luk isecite na kolutove, a šunku na trake, pa pet minuta pržite na puteru. Rasporedite po testu, zalijte mešavinom od milerama, soli, bibera, paprike i sira i pecite 45 minuta.
Izvor: Lisa lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.