Sastojci: 

  • 4 crvene paprike
  • 1 kg svinjskih krmenadli u komadu
  • 2 glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • so, biber
  • belo vinsko sirće

Priprema:

Paprike operite, ispecite, oljuštite, prepolovite i odstranite seme. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Meso isperite hladnom vodom, osušite, istrljajte solju i stavite u posudu za pečenje. Crni i beli luk oljuštite, dodajte mesu. Nepoklopljeno meso stavite u rernu i pecite oko jedan sat. Posle pola sata povremeno dolivajte po malo vode, ukupno 3,75 dl. Papriku isecite na kockice i stavite oko mesa u moču od pečenja.

VIŠE: Gurmanski recept za glavno jelo: pileći bataci na lovački način

Pečenje ostavite desetak minuta na toplom. Moču razredite s malo vode i s povrćem umutite u pire mikserom. Začinite solju, biberom i sirćetom. Meso po zarezima na koži isecite na lepe komade.

Izvor: Lisa lepa & srećna