- Sastojci:
- 300 g slanih krekera
- 250 g margarina
- 1-2 kašike pavlake
- Fil:
- 500 g sremskog sira
- 250 g običnog mekog sira
- so i senf po želji
- Gornji sloj:
- 150 g povrća po izboru (može i zamrznuto)
- 150-200 g nekog suhomesnatog proizvoda po želji
- (šunka, pančeta, pileće grudi…)
- kesica želatina
- peršun
- biber
Priprema:
Sameljite krekere i umesite ih s margarinom i pavlakom.
Testo rastanjite prstima na dnu odgovarajućeg kalupa.
Obe vrste sira pomešajte sa začinima i dobro izmiksujte, stavite preko podloge.
Šunku (ili nešto drugo što ste izabrali) sitno iseckajte.
Povrće skuvajte i rashladite, pomešajte sa šunkom i stavite preko sira.
Rastopite želatin po uputstvu i rashlađen polako sipajte preko slanog čizkejka.
Na kraju pospite sitno seckanim peršunovim listom i biberom.
VIŠE: Londonski čizkejk
Izvor: Lisa