Sastojci (za 4 osobe): 

  • 500 g šampinjona 
  • 1 crni luk 
  • 2 kašike ulja
  •  1 l bujona 
  • 500 g svežih tortelina
  • 250 ml mleka 
  • 200 g pavlake 
  • 200 g kuvane šunke 
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so, biber

Priprema:

Očistite šampinjone i u zavisnosti od veličine isecite ih na pola ili na četvrtine. Zatim očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu prodinstajte crni luk da postane staklast. Dodajte šampinjone i propržite ih zajedno oko 5 min.  

U međuvremenu,  bujon  zagrejte da proključa, dodajte torteline i skuvajte ih prema uputstvu za kuvanje. Mleko dodajte šampinjonima i nastavite sa dinstanjem, zatim dodajte pavlaku. Sos kuvajte dok polovina ne uvri. Dodajte so i biber. Kuvanu šunku isecite na rezance.  

Na kraju ocedite torteline i zajedno sa šunkom dodajte sosu. Srevirajte i pospite peršunom. 

Vreme pripreme:  20 minuta + pečenje 2 minuta 

Recepte piše: Maja Bunčić