Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 kašike ulja
- 1 l bujona
- 500 g svežih tortelina
- 250 ml mleka
- 200 g pavlake
- 200 g kuvane šunke
- 1 kašika seckanog peršuna
- so, biber
Priprema:
Očistite šampinjone i u zavisnosti od veličine isecite ih na pola ili na četvrtine. Zatim očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu prodinstajte crni luk da postane staklast. Dodajte šampinjone i propržite ih zajedno oko 5 min.
U međuvremenu, bujon zagrejte da proključa, dodajte torteline i skuvajte ih prema uputstvu za kuvanje. Mleko dodajte šampinjonima i nastavite sa dinstanjem, zatim dodajte pavlaku. Sos kuvajte dok polovina ne uvri. Dodajte so i biber. Kuvanu šunku isecite na rezance.
Na kraju ocedite torteline i zajedno sa šunkom dodajte sosu. Srevirajte i pospite peršunom.
Vreme pripreme: 20 minuta + pečenje 2 minuta
Recepte piše: Maja Bunčić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.