Potrebno je (za 4 osobe):

  • kilogram govedine
  • 1,5 kašićica soli
  • list lovora
  • kašika bibera u zrnu
  • 150 g šargarepe (na kockice)
  • 150 g celera (na komadiće)
  • 200 g praziluka (na komadiće)
  • 500 g krompira (na kockice)
  • 30 g maslaca
  • 25 g brašna
  • 120 g pavlake za kuvanje
  • 20 g sveže rendanog rena
  • šećer
  • kašičica limunovog soka

Priprema:

1. Operite meso. Stavite da u loncu provri 1,5 l vode, dodajte meso, so, lovor i biber u zrnu. Kuvajte delimično poklopljeno 2 sata.
2. Dodajte zatim šargarepu, celer, praziluk i krompir. Delimično poklopljeno kuvajte još 20 minuta.
3. Izvadite meso i ostavite ga sa strane. Procedite supu, a povrće držite na toplom.
4. Istopite maslac i na njemu propržite brašno. 375 ml goveđe supe i pavlaku umešajte i otvoreno krčkajte oko 5 min. Umešajte ren, začinite solju, šećerom i limunom.
5. Meso isecite na kolutove, servirajte sa sosom i povrćem. Možete ga ukrasiti renom i vlašcem.

Recepte piše: Dragana Gojković