Pevač Danijel Đurić, s obzirom da brzo živi, najviše voli kada se nađe sa porodicom i devojkom na zajedničkom ručku. Takvi trenuci su prepuni pozitivne energije i harmonije, i upravo to je mesto na kojem se dele razmišljanja i želje sa najbližim osobama, pa bi svako trebalo da ih ima. Danijel uživa u kuvanim jelima i žao mu je što nema vremena da svakog dana ruča nešto kuvano. Pasulj koji sprema njegova mama je najukusnije jelo! Za sebe kaže da nije veliku gurman, pa kada je baš gladan ne bira mnogo, jede sve, samo da nije masno. Ne voli ljuto ni previše slatko jelo, punjenu papriku, a izbegava masnu hranu i svinjsko meso.

Danijelu je najvažniji obrok doručak, jer je od malena na njega navikao. Čim otvori oči mora da doručkuje, a ako to ne uradi postaje nervozan što, kako kaže, „nikako nije dobro za njegovu okolinu“. Kada sprema hranu kod kuće to je obično neka salata sa piletinom za drage prijatelje, a devojku ipak više voli da izvede u restoran na večeru.

- Mislim da ljudi malo vode računa o ishrani, pogotovo oni koji se bave šou biznisom. Ja se iskreno trudim, koliko mi vreme to dozvoljava, da povedem računa šta jedem. Siguran sam da čovekovo celokupno zdravlje u velikoj meri zavisi od načina ishrane, želeli mi to da priznamo ili ne - kaže Danijel.

Pileća bečka šnicla
Za 4 osobe
Potrebno je:
*600 g pilećeg filea (4 šnicle)
*2 jaja
*so
*brašno
*prezle
*ulje
*limun

Priprema :

Iseći šnicle, ivice blago iseckati, pokriti ih celofanom i izlupati, posoliti i ostaviti nekoliko minuta da odstoje. Za to vreme umititi jaja, umočiti šnicle u brašno i provući kroz jaja, a zatim umotati u prezle. Šniclu blago protresti, da višak prezli otpadne. U tiganju zagrejati ulje i ovako pripremljene šnicle spustiti da se prže. Pržiti po tri minuta sa svake strane, a zatim izvaditi na salvetu da se višak masnoće ocedi. Pustite mašti na volju i servirajte šnicle uz obavezne kriške limuna i razno povrće. Uživajte u zdravom obroku i njegovom dobrom ukusu.

Tekst: Vesna Stanimirović