Sastojci (za 2 osobe):
- 15 g đumbira
- čen belog luka
- biber
- 2 kašike soja-sosa
- 2 ćureće šnicle (po 180 g)
- 2 kašike ulja
- 250 g kupusa
- 75 g čeri-paradajza
- so
- 3 grančice peršuna
Priprema:
Oljuštite đumbir i izrendajte ga. Zatim, usitnite beli luk. Pomešajte đumbir i beli luk sa malo bibera i soja-sosom, i time marinirajte ćureće šnicle. Ostavite ih u frižideru pola sata.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izvadite meso iz marinade i pecite ga u tiganju na malo ulja, jedan do dva minuta sa svake strane. Stavite šnicle u vatrostalnu posudu i pecite u rerni desetak minuta.
Kupus isecite na trake i pržite ga mešajući na malo ulja 3-4 minuta. Marinadu i čeri u komadu stavite da proključa. Na tanjir stavite šniclu, kupus i marinadu sa čerijem. Peršun operite, osušite, naseckajte i pospite po jelu.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka