Sastojci (za 2 osobe):

  • 15 g đumbira
  • čen belog luka
  • biber
  • 2 kašike soja-sosa
  • 2 ćureće šnicle (po 180 g)
  • 2 kašike ulja
  • 250 g kupusa
  • 75 g čeri-paradajza
  • so
  • 3 grančice peršuna

    Priprema:

    Oljuštite đumbir i izrendajte ga. Zatim, usitnite beli luk. Pomešajte đumbir i beli luk sa malo bibera i soja-sosom, i time marinirajte ćureće šnicle. Ostavite ih u frižideru pola sata.

    Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izvadite meso iz marinade i pecite ga u tiganju na malo ulja, jedan do dva minuta sa svake strane. Stavite šnicle u vatrostalnu posudu i pecite u rerni desetak minuta.

    Kupus isecite na trake i pržite ga mešajući na malo ulja 3-4 minuta. Marinadu i čeri u komadu stavite da proključa. Na tanjir stavite šniclu, kupus i marinadu sa čerijem. Peršun operite, osušite, naseckajte i pospite po jelu.

    Recepte piše: Marija Jakob