Sastojci (za 4 osobe):
- 4 krmenadle (po 180 g)
- 2 kašike ulja
- so, biber
- 200 g neutralne pavlake
- 100 ml belog vina
- 150 ml supe
- vlašac
- 2 kašike šarenog bibera
- kašika kapara iz tegle
Priprema:
Zagrejte rernu na 120 stepeni. Krmenadle ispržite u tiganju na vrelom ulju 1-2 minuta sa svake strane. Kad ih izvadite iz tiganja, stavite ih u tepsiju, pobiberite i posolite, pa pecite na rešetki za gril u rerni 20 minuta. Iseckajte vlašac što sitnije. Kratko ga propržite na masnoći od prženja. Dolijte belo vino i supu i kuvajte pet minuta. Pavlaku umešajte pa sos, po želji, procedite kroz što sitniju cediljku. Još jednom zakuvajte. Dodajte biber i kapar i malo tečnosti. Sos začinite biberom i solju, a možete ga ukrasiti i mladim lukom.
Vreme pripreme: 40 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.