Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 krmenadle (po 180 g)
  • 2 kašike ulja
  • so, biber
  • 200 g neutralne pavlake
  • 100 ml belog vina
  • 150 ml supe
  • vlašac
  • 2 kašike šarenog bibera
  • kašika kapara iz tegle

Priprema:

Zagrejte rernu na 120 stepeni. Krmenadle ispržite u tiganju na vrelom ulju 1-2 minuta sa  svake strane. Kad ih izvadite iz tiganja, stavite  ih u tepsiju, pobiberite i posolite, pa pecite na  rešetki za gril u rerni 20 minuta. Iseckajte vlašac što sitnije. Kratko ga propržite na masnoći od prženja. Dolijte belo vino i supu i kuvajte pet minuta. Pavlaku umešajte pa sos, po želji, procedite  kroz što sitniju cediljku. Još jednom zakuvajte.  Dodajte biber i kapar i malo tečnosti. Sos  začinite biberom i solju, a možete ga ukrasiti  i mladim lukom.  

Vreme pripreme: 40 minuta  

Recepte piše: Marija Jakob