• Sastojci:
  • 1,5 kg carskog mesa
  • 3-4 parčeta starog hleba
  • 1 jaje
  • 200 grama šampinjona
  • peršun
  • so, biber, vegeta
  • mleko
  • 50 grama slanine

Priprema:

Slaninu iseckajte na sitne kockice pa prepržite na suvom tiganju, dodajte iseckane šampinjone pa i njih malo propržite.

Hleb iseckajte na kockice, propržite u tiganju, pa ga prebacite u tanjir i prelijte mlekom da omekša.

Izdrobite ga viljuškom, dodajte jaje, peršun, vegetu, biber i pečurke i lagano promešajte.

Meso oslobodite od kože i rebara ako ih ima, a ako je meso deblje prepolovite ga ali nemojte zarezati do kraja, tako da možete da ga raširite za rolovanje.

Dobro ga usolite pa premažite nadevom. Zarolajte, zavežite koncem ili učvrstite čačkalicama pa u tiganju oprezno ispržite sa svih strana, pa prebacite u tepsiju i pecite oko sat vremena u rerni na 180 stepeni dok ne dobije lepu boju.

Izvor: Nezavisne