- Sastojci:
- 1,5 kg carskog mesa
- 3-4 parčeta starog hleba
- 1 jaje
- 200 grama šampinjona
- peršun
- so, biber, vegeta
- mleko
- 50 grama slanine
Priprema:
Slaninu iseckajte na sitne kockice pa prepržite na suvom tiganju, dodajte iseckane šampinjone pa i njih malo propržite.
Hleb iseckajte na kockice, propržite u tiganju, pa ga prebacite u tanjir i prelijte mlekom da omekša.
Izdrobite ga viljuškom, dodajte jaje, peršun, vegetu, biber i pečurke i lagano promešajte.
Meso oslobodite od kože i rebara ako ih ima, a ako je meso deblje prepolovite ga ali nemojte zarezati do kraja, tako da možete da ga raširite za rolovanje.
Dobro ga usolite pa premažite nadevom. Zarolajte, zavežite koncem ili učvrstite čačkalicama pa u tiganju oprezno ispržite sa svih strana, pa prebacite u tepsiju i pecite oko sat vremena u rerni na 180 stepeni dok ne dobije lepu boju.
Izvor: Nezavisne
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka