- Sastojci:
- 1 pile
- 1 glavica luka
- 1 kg kiselog kupusa
- ulje ili mast
- so, biber
- biber u zrnu
- par lista lorbera
- crvena paprika
Priprema:
Kiseli kupus iseckati na što tanje režnjeve (ko ima ribanac, treba samo da ga opere od soli u nekoliko voda). Prokuvati kupus u malo vode da omekša. Sačuvajte tu vodu ako bude trebalo da se još malo dotera ukus.
Očistiti luk i iseckati ga na listiće. Propržiti ga kratko na ulju pa dodati komade piletine.
Kratko pržiti piletinu da dobije zlatnu koricu pa dodati kupus i začiniti.
Spustiti jednu celu sušenu papriku ili posuti ljutom tucanom paprikom, po želji.
Naliti vodom i krčkati dugo na tihoj vatri ili u rerni. Na kraju, malo zapeći u rerni da voda uvri
Napomena: za ovo jelo mogu se koristiti i samo pojedinačni komadi pileta koje ukućani vole - bela mesa, batkovi, karabatkovi.
Količinu masnoće dobro odmeriti, jer je podvarak ukusniji kad je malo masniji ali ne treba preterati. Pratite ukus ukućana.
Po želji, u ovaj podvarak je lepo dodati i nešto sušenog mesa - malo dimljenog mesa ili domaće kobasice. Ne treba ni tu preterivati, jer valja da se lepo oseti i ukus piletine i kupusa.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka