• Sastojci:
  • 1 pile
  • 1 glavica luka
  • 1 kg kiselog kupusa
  • ulje ili mast
  • so, biber
  • biber u zrnu
  • par lista lorbera
  • crvena paprika

Priprema:

Kiseli kupus iseckati na što tanje režnjeve (ko ima ribanac, treba samo da ga opere od soli u nekoliko voda). Prokuvati kupus u malo vode da omekša. Sačuvajte tu vodu ako bude trebalo da se još malo dotera ukus.

Očistiti luk i iseckati ga na listiće. Propržiti ga kratko na ulju pa dodati komade piletine. 

Kratko pržiti piletinu da dobije zlatnu koricu pa dodati kupus i začiniti.

Spustiti jednu celu sušenu papriku ili posuti ljutom tucanom paprikom, po želji.

Naliti vodom i krčkati dugo na tihoj vatri ili u rerni. Na kraju, malo zapeći u rerni da voda uvri 

Napomena: za ovo jelo mogu se koristiti i samo pojedinačni komadi pileta koje ukućani vole - bela mesa, batkovi, karabatkovi. 

Količinu masnoće dobro odmeriti, jer je podvarak ukusniji kad je malo masniji ali ne treba preterati. Pratite ukus ukućana.

Po želji, u ovaj podvarak je lepo dodati i nešto sušenog mesa - malo dimljenog mesa ili domaće kobasice. Ne treba ni tu preterivati, jer valja da se lepo oseti i ukus piletine i kupusa.

Izvor: Lepa & Srećna