• Sastojci:
  • 400 gr krompira
  • 350 gr oslića
  • 350 gr lososa
  • 100 gr šargarepe
  • 1 mala glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 50 gr margarina ili putera
  • 1 kašika brašna
  • 120 ml belog vina
  • 300 ml vode
  • sok od 1 limuna
  • 1 kašičica senfa
  • so, biber

Priprema:

Na puteru ili margarinu ugrejte kašiku brašna, pa kad pobeli dolijte vino.

Naseckajte crni i beli luk, dodajte u brašno pa nalijte vodom kao za čorbu. Sitno iseckajte oljuštene šargarepe, a krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove.

Spustite šargarepu i krompir u "čorbu" da se kuva petnaestak minuta.

Isecite očišćenu i filetiranu ribu na komade (oko 5 x 5 cm) pa ih prelijte sokom limuna.

U pleh sipajte polukuvan krompir i šargarepu, dodajte ribu, posolite, pobiberite.

U čorbu dodajte malo senfa i, po želji, i druge začine (peršun, origano) pa prelijte povrće i ribu.

Pecite u rerni dvadesetak minuta, probajte da li je gotovo.

Napomena: u dane kad ne postite, umesto vode koristite mleko.

Izvor: Lepa & Srećna