• Sastojci:
  • 800 gr piletine (batak i karabatak)
  • 1/8 manje glavice kupusa
  • 1 kisela jabuka
  • 100 gr pečuraka
  • 1 glavica luka
  • 200 ml pileće supe (bujona)
  • so, biber, senf, ulje

Priprema:

Natrljajte piletinu senfom i začinima pa zapecite minut-dva na ulju, u šerpi sa debelim dnom ili u pekaču - na ringli - da dobije koricu.

Izvadite piletinu na tanjir, držite je na toplom.

Naseckajte luk, kratko propržite.

Dodajte seckane šampinjone i kupus isečen na široke trake.

Prodinstajte kratko.

Oljuštite jabuku, iseckajte sitno ili izmiksajte u blenderu.

Vratite piletinu, dolijte supu, dodajte blendanu jabuku i pecite u rerni oko pola sata.

Ako je sos suviše redak, prelijte ga u šerpu i ostavite na ringli da još malo uvri. Ukus treba da bude kiselkast, ako želite, možete dodati malo senfa ili čak jabukovog sirćeta da to malo pojačate.

Takođe, kupus ostaje dosta čvrst, ako želite da bude mekan, prethodno ga duže blanširajte.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI SA PILETINOM