Milanske šnicle nisu isto što i šnicle u sosu „milaneze“, piše Lepa & Srećna.

Prve podsećaju na bečke, jer je reč o, zapravo, pohovanoj junetini. Sos „milaneze“ se, pak, sprema od paradajza i tako pripremljene šnicle su potpuno drugačije.

Milanske šnicle su veoma popularne i u Južnoj Americi, a tamo ih zovu milange.

  • Sastojci:
  • 400 gr junećih šnicli
  • 2 jajeta
  • 200 gr  prezli
  • brašno po potrebi
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice peršuna
  • so i biber
  • ulje

Priprema:

Isecite šnicle na veličinu dlana.

Tanko ih izlupajte, posolite i pobiberite.

Poređajte na tanjir i začinite belim lukom i peršunom.

Umutite jaja, pripremite brašno i prezlu u druga dva tanjira.

Umačite šniclu po šniclu u brašno, pa jaja, pa prezlu.

Ovako pripremljene, možete ih pržiti u dubokom ulju ili složite u dobro podmazan pleh pa ispecite u rerni. Rernu prethodno ugrejte na 225 C, a šnicle treba bar jednom okrenuti.

Napomena: šnicle možete preliti sosom od paradajza i vratiti u rernu, a pravi gurmani će dodati i malo kačavalja i zapeći specijalitet!

Izvor: Lepa & Srećna