• Sastojci:
  • 600 gr mlevene junetine
  • 1/2 manje glavice kupusa
  • 2 šargarepe
  • 3 struka mladog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika rendanog đumbira
  • Za sos:
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika susamovog ulja
  • 1/2 kašike smeđeg šećera

Priprema:

Izmešajte sastojke za sos i ostavite da se šećer polako otopi.

Očistite povrće i isecite ga na žilijen (tanke rezance).

Ugrejte ulje u tiganju, pa spustite meso, beli luk i đumbir, sa malo soli i bibera.

Pržite dok meso ne dobije smeđu boju (oko 5 minuta).

Dodajte naseckane kupus i šargarepu i nastavite da pržite, bez dodavanja vode, dok kupus ne omekša onoliko koliko vi volite.

Na kraju dodajte pripremljeni sos i seckani mladi luk.

Po želji, možete jelo posuti semenom susama.

Izvor: Lepa & Srećna

Napomena: pri prženju mesa, ostavite slobodno i slepljene komadiće, to će dati posebnu teksturu jelu.