- Sastojci:
- 600 gr mlevene junetine
- 1/2 manje glavice kupusa
- 2 šargarepe
- 3 struka mladog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika rendanog đumbira
- Za sos:
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika susamovog ulja
- 1/2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Izmešajte sastojke za sos i ostavite da se šećer polako otopi.
Očistite povrće i isecite ga na žilijen (tanke rezance).
Ugrejte ulje u tiganju, pa spustite meso, beli luk i đumbir, sa malo soli i bibera.
Pržite dok meso ne dobije smeđu boju (oko 5 minuta).
Dodajte naseckane kupus i šargarepu i nastavite da pržite, bez dodavanja vode, dok kupus ne omekša onoliko koliko vi volite.
Na kraju dodajte pripremljeni sos i seckani mladi luk.
Po želji, možete jelo posuti semenom susama.
Izvor: Lepa & Srećna
Napomena: pri prženju mesa, ostavite slobodno i slepljene komadiće, to će dati posebnu teksturu jelu.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka