- Sastojci:
- 500 gr junetine
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike brašna
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 3 kašike ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 zelena paprika
- 2 paradajza
Isecite junetinu na što tanje šnicle. U činijici izmešajte soja sos, šećer, đumbir i brašno da dobijete glatku smesu.
Umočite svaku šniclu u ovako spremljenu masu tako da se "uhvati" sa svih strana.
Ugrejte ulje u tiganju pa spustite šnicle i pržite ih dok ne dobiju smeđu koricu.
Dodajte iseckan luk i pržite minut-dva dok ne omekša, pa dodajte i papriku. Mešajte dok paprika ne omekša, a zatim dodajte oljušten paradajz i polako dinstajte na tihoj vatri dok sve ne uvri do gustog sosa.
Napomena: ovo je odličan recept i za sitne komadiće junetine - možete da je polovično zamrznete pa da je sečete na sasvim tanke tračice.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.