• Sastojci:
  • 500 gr junetine
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 3 kašike ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 zelena paprika
  • 2 paradajza

Isecite junetinu na što tanje šnicle. U činijici izmešajte soja sos, šećer, đumbir i brašno da dobijete glatku smesu.

Umočite svaku šniclu u ovako spremljenu masu tako da se "uhvati" sa svih strana.

Ugrejte ulje u tiganju pa spustite šnicle i pržite ih dok ne dobiju smeđu koricu.

Dodajte iseckan luk i pržite minut-dva dok ne omekša, pa dodajte i papriku. Mešajte dok paprika ne omekša, a zatim dodajte oljušten paradajz i polako dinstajte na tihoj vatri dok sve ne uvri do gustog sosa.

Napomena: ovo je odličan recept i za sitne komadiće junetine - možete da je polovično zamrznete pa da je sečete na sasvim tanke tračice.

Izvor: Lepa & Srećna