Sastojci:
- 1,5kg krompira
- 400 ml jogurta
- 200 ml vode
- 350 – 400 g piletine (belo meso ili od bataka)
- 3 kašike brašna
- 3 jaja
- 150 ml ulja
- 2 kašičice suvog začina
- so
- biber
- pola veze peršunovog lišća
- 1 sveža paprika (ne mora)
Priprema: Sitno iseckajte luk, pa propržite na ulju. Dodajte na kockice iseckano meso, vodu i krčkajte oko 2 minute.
Krompir ogulite i izrežite na tanke kolutove, pa dodajte mesu i luku. Začinite i sve dobro promešajte. Preručite u tepsiju ili đuvečaru, prekrijte folijom ili poklopcem i pecite u zagrejanoj rerni na 240 stepeni oko 20 minuta.Izvadite iz rerne pa prelijte prelivom.
PROČITAJTE JOŠ: ODLIČNI RECEPTI ZA MUSAKU
Preliv: Umutite jaja sa jogurtom i brašnom, posolite. Preliveno vratite u rernu na nekih desetak minuta ili dok fino ne porumeni. Poslužite iz salatu ili turšiju. Prijatno.
Izvor: Šerpica
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.