Sastojci:

  • 1,5 kg smuđa
  • 1 limun
  • so, biber
  • 2 jajeta
  • 250 g brašna
  • 1 čaša piva
  • ulje

Priprema:

Ribu očistite, operite i skinite joj kožu. Pažljivo izvadite kosti, isecite na sitnije komade i poprskajte limunovim sokom. Posolite, pobiberite i ostavite da odstoji u marinadi. Dobro umutite žumanca, postepeno dodajte brašno i pivo i napravite glatko testo. Od belanaca ulupajte sneg i sjedinite s testom. Komade ribe umačite u brašno, pa u testo, i pržite u vrelom ulju da dobiju lepu zlatastu boju. 

PROČITAJTE JOŠ: JEDINA KONZERVA KOJU UVEK TREBA DA IMATE U FRIŽIDERU! OBROK-SALATA SA TUNJEVINOM: najbolje jelo gotovo za 10 minuta (RECEPT)

Miljin savet: Španci peku ribu i piletinu u soli! Ne plašite se da će biti preslano – so je samo zaštitni oklop za pečenje.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna