Sastojci:
- 1,5 kg smuđa
- 1 limun
- so, biber
- 2 jajeta
- 250 g brašna
- 1 čaša piva
- ulje
Priprema:
Ribu očistite, operite i skinite joj kožu. Pažljivo izvadite kosti, isecite na sitnije komade i poprskajte limunovim sokom. Posolite, pobiberite i ostavite da odstoji u marinadi. Dobro umutite žumanca, postepeno dodajte brašno i pivo i napravite glatko testo. Od belanaca ulupajte sneg i sjedinite s testom. Komade ribe umačite u brašno, pa u testo, i pržite u vrelom ulju da dobiju lepu zlatastu boju.
PROČITAJTE JOŠ: JEDINA KONZERVA KOJU UVEK TREBA DA IMATE U FRIŽIDERU! OBROK-SALATA SA TUNJEVINOM: najbolje jelo gotovo za 10 minuta (RECEPT)
Miljin savet: Španci peku ribu i piletinu u soli! Ne plašite se da će biti preslano – so je samo zaštitni oklop za pečenje.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna