U činiji izmešajte jagode, šećer, med i sok od limuna i ostavite da stoji petnaestak minuta. Jagode će omekšati i pustiti dovoljno soka da možete da sve usitnite viljuškom. Tako će sladoled biti ukusniji ako ostanu komadići voća, nego da sve izmiksate u blenderu.
U činiji izmešajte jagode, šećer, med i sok od limuna i ostavite da stoji petnaestak minuta. Jagode će omekšati i pustiti dovoljno soka da možete da sve usitnite viljuškom. Tako će sladoled biti ukusniji ako ostanu komadići voća, nego da sve izmiksate u blenderu.
Umutite šlag sa malo prah šećera i vanilin šećerom, pa dodajte usitnjenim jagodama i dobro izmešajte. Stavite u zamrzivač i mutite mikserom na dvadesetak minuta sve dok se sladoled ne zgusne. Ukupno će biti potrebno oko četiri sata da se zamrzne, a pre služenja ga izvadite na petnaestak minuta da možete da ga lepo servirate kašikom.
Izvor: Lepa&Srećna