Recept za poslasticu koja je postala veoma popularna u poslednje vreme, čiju sliku viđamo po društvenim mrežama - a skoro da možemo i da je osetimo - sada je pred vama.
Postupak:
U toplo mleko izdrobiti kvasac, dodati šećer i ostaviti da odstoji par minuta.
U drugu činiju staviti sve ostale sastojke, dodati mleko i kvasac i umesiti. Ja sam to radila mikserom za nastavkom za testo ali može naravno i rukom. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijete činiju i ostavite testo da odmori 1h na sobnoj temperaturi.
Kad se odmorilo, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm.
Tu sada namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica.
Nakon toga urolate testo po dužoj strani i sečeta ga na 12 jednakih delova.
Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek papirom i ostavite ih da odmore još 20 minuta.
Zatim ih pečete na 190 stepeni oko 25 minuta. Ako imate opciju u rerni da pečete sa gornjim i donjim grejačem, onda to uradite.
Nakon pečenja umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.
Izvor: Slatka domaćica
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka