Neki od zločina ostaju zaivek nerazjašnjeni, dok se neki otkrivaju nakon nekoliko decenija, sasvim slučajno. Vest o sudbini Alžirca Omara Bin Omrana proširila se širom sveta, nakon što konačno otkriveno gde se nalazio proteklih godina.

Pre 27 godina, tada sedamnaestogodišnji Omar nestao je na putu ka školi. Porodica ga je proglasila mrtvim, a njegova majka je preminula 2013. godine potresena gubitkom.

Nedavno je otkriveno da je sve vreme bio na oko 200 metara od kuće, u zatočeništvu kod komšije koji ga je kidnapovao. Kako se nestanak dogodio 1996. godine, kada je u zemlji bio građanski rat, svi su mislili da je završio kao žrtva napada i nisu razmišljali o tome da je možda otet. Kada je nestao, Omarov pas je čeznuo za njim ispred komšijske kuće nedeljama, a onda ga je, prema navodima, otmičar otrovao, kako bi sprečio da bude otkriven, prenosi alžirski list El Kabar. Omar je zapravo boravio u komšijskoj kući više od dve decenije i mada razlog za otmicu nije zvanično iznet, pretpostavke su da je komšiji bio potreban za razne magijske rituale.

Otmičar se posvađao sa bratom u vezi sa podelom nasledstva, pa je on rešio da mu se osveti, tako što je u javnost izneo ovu brutalnu tajnu. Omar je pronađen u toru za ovce, gde je bio sakriven ispod sena. Mnogima je neobično što Omar nije reagovao sve ove godine, ali postoji velika verovatnoća da je dugo bio pod dejstvom opojnih supstanci. Otmičar ima 61 godinu i radi kao državni službenik, a meštani govore da je uvek živeo sam i bio otuđen.

Omaru je pružena medicinska i psihološka pomoć, a otmičar je priveden, zajedno sa svim saučesnicima.

Pročitajte i čudnu sudbinu ruskog monaha iz budve.

BONUS VIDEO:

MISTERIJA "ĆELAVOG ISUSA" U SRBIJI! Arheolog: Osim što je bez kose i brade, posebno su čudna OVA DVA DETALJA pod uticajem budizma kurir televizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.