Kejti Pajper je gradila karijeru modela kad je, 24. godini, doživela strašan napad koji je naručio njen bivši dečko. Plaćeni nasilnik joj je bacio sumpornu kiselinu u lice, pa je zadobila opasne opekotine - ne samo po glavi, već i na grudima, vratu, rukama i šakama. Prethodno ju je momak brutalno silovao i teško povredio, zbog čega su oba muškarca završila u zatvoru, na doživotnoj robiji.

Kejti je preživela na stotine operacija, danima bila i u indukovanoj komi. Fizički se oporavljala, mada su ostali teški ožiljci i izgubila je vid na jednom oku, ali su rane na duši ostale mnogo duže.

Odlučila je da prekine tišinu u kojoj se krila i zaštitu privatnosti na koju je imala pravo kao žrtva silovanja. Izašla je u javnost i ispričala šta joj se dogodilo, pokazala svoje lice.

"Najviše mi je stalo do toga da se ožiljci i opekotine normalizuju u javnosti, da prestanu da budu tabu", kaže hrabra Kejti koja je svoju prvu knjigu posvetila samopouzdanju. Danas je pisac bestselera i majka dvoje dece, a u 42. godini je dobila i plemićku titlulu.

Nakon dokumentarnog filma "Kejti: Moje divno lice", Pajperova je izgradila uspešnu karijeru, kao i fondaciju za podršku osoba sa ožiljcima i drugim deformitetima.

"Ne možete nekome ko se budi iz kome da kažete prosto - veruj u sebe, budi samopouzdan", objašnjava. "Važno je da svako ide svojim tempom, da postavi dostižne ciljeve. Tako će uvek ostvarivati uspeh", objašnjava Kejti.

Kako danas izgleda, pogledajte u galeriji slika!

Profimedia Manekenka kojoj su sipali kiselinu u lice

Izvor: Lepa&Srećna