Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTEDIM PO KOVERTAMA I KONAČNO IMAM PARA: Mama troši na samo 5 stavki, deca su prioritet

Kako uštedeti novac? Ova mama ima dobre savete!

 jutjuberka nikola stedi novac kovertama Izvor: Youtube / Nicola at The Frugal Cottage

Kriza nas tera da stalno preispitujemo na šta trošimo novac, a jedna mama je podelila svoje iskustvo koje joj je pomoglo da lakše sastavlja kraj s krajem i čak i uštedi. Zove se Nikola Ričardson i živi u Engleskoj, a pokazuje kako vodi domaćinstvo i budžet na svom blogu "Štedljiva kuća".

Godinama se služi trikom s kovertama, a podelila ih je na šest kategorija: odeća, gorivo, deca, hrana i (odvojeno!) sve što se uzme za jelo i piće van kuće, plus stavka "razno". Svake nedelje, ona napravi plan i odredi koliko će se potrošiti za svaku stavku. U svaku kovertu stavi odgovarajuću svotu novca.

Kadgod iskrsne mogućnost da se na nekoj od ovih stavki potroši manje, ona promeni plan, ali nikad ne smanjuje budžet za decu. "Volim da potrošim na sve što je za dobrobit moja dva sina", objašnjava Nikola.

Možda će vas zanimati

Uvek plaća gotovim novcem, ne koristi kartice. "Tako bolje osetim da su te transakcije stvarne", kaže. Ove godine će dve stavke pretrpeti dve bitne promene. "Moram da povećam stavku za gorivo, jer cene rastu, a meni je automobil neophodan zbog posla", kaže Nikola. "Stavka za uživanje u hrani i piću van kuće potpuno se gasi u 2022. godini. Imamo tri važna porodična događaja i samo tada ćemo jesti van kuće", najavljuje.

Ova mama kaže da su joj koverte potpuno promenile način života i trošenja. Kako vi raspoređujete novac? Da li možete da nešto uštedite i na koji način?

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije