Prvi dan proleća je 20. mart, kada Sunce prelazi nebeski ekvator i sa južne polulopte dolazi do severne. Za naše domaćice, prolećna ravnodnevica je veoma često i znak da počnemo sa generalnim čišćenjem.

Izbacivanje nepotrebnih stvari iz kuće je i koristan i "čaroban" ritual, jer tako oslobađamo preko potreban prostor, a feng šui majstori tvrde da odlazi i negativna energija. Za jačanje pozitivne energije, savetuje se oblačenje u svetlije boje, a ako želite da se oslobodite nekih teških sećanja, zapišite ih na papir a zatim ga spalite.

Napišite onda novi spisak - želja koje hoćete da ostvarite i motive koji vas ka njima vode. Ukoliko volite cveće, unesite u svoj dom nove biljke. Mirišljavi cvetovi pomažu da se obnovi dobra energija i prijaju tokom vizualizacije ciljeva.

Ako želite da privučete novac, verbena je najpovoljnija prolećna biljka za to. Verbenu su i stari narodi smatrali svetom biljkom i čak pripremali čajeve od nje. Ona je jednogodišnja biljka, a dobro uspeva i u žardinjerama na terasi i u baštama. Raste do visine od oko 20 cm, a ima je u crvenoj, roze, plavoj, ljubičastoj i beloj boji. Lako se gaji, samo je treba umereno zalivati - oko dva puta nedeljno i orezivati da bujnije cveta. 

Čarobne boje verbene pogledajte i u našoj galeriji slika!

Shutterstock Divna cvetnica za terasu i baštu!

Izvor: Lepa&Srećna