Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PISMO TANJE PUJIN IZ RIMA: tokom korona krize naučili smo da govorimo očima

Popularna srpska glumica Tanja Pujin nedelje karantina provodi sa svojim suprugom u Rimu, a ovo je poruka za naše čitaoce.

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

S obzirom na to da je korona kriza u Italiji bila najdrastičnija, tako su i mere karantina vrlo striktne, slične onima u Srbiji.

U Italiji žive i rade brojni građani iz Srbije, a među njima je i poznata jugoslovenska i srpska glumica Tanja Pujin koja već više od dve decenije živi u Rimu.

Zamolili smo Tanju da nam prenese deo atmosfere italijanske svakodnevice tokom poslednjih nekoliko nedelja koje sa svojim suprugom provodi u porodičnom stanu u Rimu.

Tanjin optimizam i prepoznatljiv osmeh ne nestaju ni u kriznim vremenima o čemu svedoče ove fotografije nastale u njenom domu, a poruka naše glumice je jasna – budite pozitivni i odgovorni!

  Izvor:

„Italija je zatvorena 8. marta u 24h i evo prošlo je više od mesec dana, mesec koji je promenio naše živote i naše navike, spuštene su roletne na svim prodavnicama, prelepi italijanski trgovi su prazni, ulice puste, samo semafori rade na ulicma koje niko ne prelazi. Škole su prazne.“

„Urbana slika svakog grada je promenjena i mi smo se promenili, kao i način na koji izlazimo ili ostajemo kod kuće, tu su kontrole, redovi ispred supermarketa, rastojanje od metar udaljenosti, sklanjamo se ako nam neko ide u susret, gledamo ga sumnjivo.“

„Prvih mesec dana su nas naučili da pričamo očima dok su nam usta pokrivena maskama, upoznali smo nove heroje - doktore i njihovu borbu do samog kraja, i videli na njihovim licima ožiljke od umora, od borbe, njima se aplaudira sa terasa.

Doživeli smo ljutnju, pobunu, upoznali bol izbliza, bol koji je ušao u naše kuće dok je utehu verom ulivao papa molitvom koju smo mogli pratiti preko ekrana.

Naučili smo da se radujemo pobedi jednog čoveka i da je doživljavamo kao pobedu svih nas.“

Povezane vesti

„Osećaj i smisao zajedništva prvo smo našli na balkonima, na karakterističan italijanski način, a posle zatvoreni u kućama.

Naučili smo da živimo pomalo usamljeno, uz kompjuter, sanjajući jedan sat šetnje na sada nezagađenom čistom vazduhu.

Obožavamo trenutno da gledamo na svet sa prozora, da, baš onog prozora koji gleda na mesečinu, tako prelepu mesečinu koju do sada tako lepu nismo nikada videli.“

„Shvatili smo koliko smo ranjivi i povredivi, ali baš zato moramo da izdržimo, da bismo što pre mogli da zagrlimo naše roditelje, našu porodicu, naše prijatelje i sve one koje volimo. Ne treba se svađati i raspravljati, niti biti agresivan. Treba da se poštujemo i verujemo.

Ne treba da podnosimo teret ove situacije, već moramo voditi računa o sebi i raditi na sebi, upravljati sopstvenim životima jer moramo biti spremni za nastavak života koji nam dolazi ubrzo, nadamo se - promenjen na bolje.“

„Ostanite kod kuće i poštujte pravila ponašanja“, napisala je naša poznata glumica za časopis „Lepa&Srećna“.

Povezane vesti

Tekst: Tanja Pujin

Izvor: Lepa & Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije