Redovno vežba, ne pije, ne puši i zdravo se hrani.

Ima 45 godina i čak se pela na Himalaje! Pa ipak, pod korona virusom je ipak poklekla - kaže da je borba trajala punih 22 dana i da je gorko zažalila što je otišla na jednu večeru tog, kobnog 10. marta 2020. godine. 

Priču Nađe Akerman je objavio portal Women's Health, a sigurno će biti veoma važno upozorenje svima nama - koliko treba da budemo oprezni kad je u pitanju socijalno distanciranje. Ona živi u Bruklinu, u Njujorku. 

Mnogo ljudi na malom prostoru, to je ono što bilo opasno te večeri, objašnjava Nađa. 

Prve simptome je dobila već dva dana kasnije, u vidu napada kašlja - vrlo teškog, agresivnog, toliko je kašljala da su joj krenule suze na oči.

Već tog popodneva je dobila groznicu, a kaže da su je pluća bolela kao da ju je neko udario u grudni koš. 

Sutradan je otišla u hitnu pomoć, gde su  joj izmerili temperaturu ali je nisu testirali na korona virus jer je granica propisana indikacijama bila 39C stepeni. Ona je imala "samo" 38!

Vratila se kući i te večeri dobila tešku glavobolju. "Ja inače patim od migrena", objašnjava Nađa, ali ovo je gore od svega što sam doživela. Kao da vam neko steže mozak čeličnim stiskom."

Uskoro je dobila mučninu, a apetit potpuno izgubila. Prestala je da oseća ukus i miris. Njen momak se razboleo 16. marta i čim je otišao u bolnicu utvrđeno je da je pozitivan na korona virus. Hospitalizovan je.

Nađa se vratila kući i borila sama kod kuće sa bolešću nekoliko dana. Usledila je i dijareja, teška slabost i konačno testiranje 22. marta.

Pet dana kasnije, potvrđeno je da i ona ima COVID-19. "Bilo je to kao neko olakšanje", objašnjava ona, "mada sam znala da leka nema."

Tek 2. aprila je mučnina konačno prestala i Nadja je počela da polako uzima laku hranu. Prvi put je izašla da kupi namirnice 7. aprila. 

Sad je opreznija nego ikad i kaže da je njeno iskustvo bilo upozorenje za celu njenu porodicu i prijatelje.

Tekst: Lepa&Srećna