Uvreženo je mišljenje da muškarci imaju visoku i stabilnu želju za intimnim odnosima i obično je se ona smatra elementom njihove muževnosti. Nasuprot tome, veruje se da kod žena želja varira i da kod njih mnogo više faktora može da odigra veliku ulogu i utiče na strast.

Istraživanja su pokazala da na spremnost na intimne odnose kod žena u većoj meri mogu da utiču ljutnja, umor, ali i osećaj usamljenosti. Žene su socijalizovane tako da "akciju" povezuju sa ljubavlju i skladnom vezom.

Dugoročno gledano, želja za odnosima kod žena raste kako njihov "biološki časovnik" počne da ubrzano kuca.

zena flertuje sa momkom.jpg
Shutterstock  

Prema studiji čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Ličnost i individualne razlike", žene u kategoriji između 27 i 45 godina imaju najjaču želju, često maštaju o intimnim odnosima i spremnije su na odnos koji nema osnovu u ljubavnoj vezi.

Rezultat je razuverio one koje su očekivali da devojke mlađih godina pokažu najveću želju. Ona je i u grupi između 18 i 26 godina manja, kao i kod žena u menopauzi (od 46 godina pa naviše).

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

PRERANO SEKSUALIZUJU DECU! Katarina Živković ne dozvoljava da se zataška: Klinci od 4 godine već sve znaju VRTIĆ U ZEMUNU JE DOKAZ Kurir televizija