Nošenje maske je trenutno preporuka struke, ali mi smo u velikoj meri slobodni da odaberemo kako to radimo. Koji su se tipovi štitnika za usta do sada razvili i šta stoji iza njih.

Čak i ako je nekima još malo čudno: nošenje zaštitne maske deo je naše svakodnevice. Ali koliko god je jasna potreba za maskom, toliko su načini različiti.

1. Stilista

Elegantni tip ima pravu masku uz svaki odevni predmet. Za njega je moto: ako nosite štitnik za usta, onda sa stilom!

Međutim, onaj ko misli da je stilista površan, nije u pravu: obratite pažnju na njegov izgled,  njegov je način da najbolje iskoristi situaciju i barem da stekne utisak kao da je kontroliše.

Za njega je to razumljiva potreba i a inače i nije tako loša strategija.

2. Motivacioni tip

Motivacioni ili (pre) motivisani tip je rešen da prekine virus doslednim nošenjem štitnika za usta. Bilo na ulici, peške u parku ili na biciklu, motivisani tip nikada ne skida masku (osim verovatno u svom stanu), čak je i to pitanje.

Zato ga neki čas čudno gledaju, ali on to prihvata: jednostavno mu treba sigurnost da je pokušao i učinio sve što je u njegovoj moći da bi mogao mirno spavati noću.

3. Haotični tip

Ovaj tip nikada ne zna gde mu je maska i često  drugi moraju da ga podsete koliko je ona korisna. Ponekad improvizuje delovima odeće, ponekad maramicama, a često nađe svoju masku za lice negde u dubini ranca.

Haotični tip bi želeo da sakrije u kakvoj smo situaciji, a voli da se prikazuje kao neko ko daje sve od sebe i pridržava se pravila.