Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA POKLONITI ZA 8. MART: kako izabrati prikladan poklon za učiteljicu

  Izvor: Foto: Shutterstock

Poklon učiteljici za osmi mart jedno je od onih delikatnih pitanja prema kojima svaki roditelj ima različit stav.

Neki će poslušati uobičajene molbe učiteljica i neće ništa kupiti, drugi će se po automatizmu opremiti cvećem u svežem, plastičnom ili ukorenjenom stanju, neki će se udružiti sa još nekoliko roditelja i uzeti malo ozbiljniji poklon, a u mnogim odeljenjima organizovaće se kupovina zajedničkog poklona.

Ako već odlučimo da učiteljici poklonimo nešto za 8. mart, trebalo bi da taj poklon posmatramo kao priliku da deca nauče nešto o darivanju.

Poklon govori o tome šta mislimo o nekoj osobi i šta smatramo vrednim. Zbog toga bi učiteljici trebalo da poklonimo nešto što želimo da i naša deca smatraju vrednim.

1. Knjiga

Ukoliko raspolažete manjim iznosom, to može biti neka knjiga sa temom iz popularne nauke, psihologije ili pedagogije. Ako knjigu kupuje celo odeljenje, dobar izbor je monografija o vašem gradu, istorija umetnosti, enciklopedija prirode, knjiga o velikim naučnicima ili otkrićima.

2. Pretplata na časopis

U obzir dolaze časopisi kao što su Nacionalna geografija, Popularna nauka, Politikin Zabavnik ili neki drugi sličan časopis koji će učiteljica rado listati sa svojim učenicima.

3. Jednodnevni izlet

Iskustva nas, kaži psiholozi, čine srećnijim nego materijalne stvari. Zbog toga će turistička tura sa obilaskom  kuturnih ili prirodnih znamenitosti biti poklon koji će učiteljici sigurno ostati u lepom sećanju.  Vodite računa da učiteljica može da bira termin u kome će ovaj poklon iskoristiti.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije