Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVIH 7 DOGAĐAJA IZ PROŠLOSTI ODREĐUJU LIČNOST VAŠEG PARTNERA: evo kako da ne završite u lošoj vezi

Sedam događaja iz prošlosti određuju ličnost partnera!

  Izvor: Foto: Profimedia

Uz obostranu želju sve se može prevazići, ali za to je neophodno jasno razumeti gde opasnost vreba kada je reč o psihološkom "nasleđu" partnera.

Činjenica je da neki od događaja koje je vaš partner iskusio pre susreta sa vama mogu negativno uticati na vašu zajedničku budućnost. Uz obostranu želju, naravno, sve poteškoće se mogu prevazići. Ali, za to je neophodno jasno razumeti gde opasnost vreba. Govorimo o 7 glavnih "duhova prošlosti" koji mogu uništiti novi odnos:

  Izvor:

1. Finansijske teškoće

Ako vaš partner ima dugove, nekoliko otvorenih zajmova ili tendenciju rasipanja, to može ozbiljno uticati na vaš odnos. Pogotovo ako odlučite da živite zajedno i kombinujete budžet. Pre nego što kažete "da" kao odgovor na predlog za brak, razmislite o tome da li možete prihvatiti ovu situaciju. Prema statistikama, finansijski problemi se smatraju jednim od najčešćih uzroka raspada brakova.

2. Detinjstvo u nefunkcionalnoj porodici

Vaš partner je odrastao u porodici alkoholičara ili narkomana? Postoji mogućnost da će mladić početi da projektuje uspomene iz detinjstva u svoj porodični život. Uvrede i strahovi iz rane mladosti mogu se pretvoriti u ljubomoru, neopravdanu agresiju i nepoverenje. U takvom slučaju vredi kontaktirati psihologa - bez toga, nemoguće je izgraditi zdrave odnose.

Povezane vesti

3. Seksualno zdravlje partnera

Biti zainteresovan za intimnu prošlost partnera na prvom sastanku je veoma nezgodno. Međutim, stručnjaci uveravaju da je rasprava o seksualnom zdravlju vrlo važan deo veze. Prvo, jača nivo poverenja, a drugo, štiti vas od rizika genitalnih infekcija. Nema ništa čudno u tome, zajedno sa partnerom idite do najbliže klinike i proverite da li ima polno prenosive bolesti. Ova briga se ne odnosi samo na vaše zdravlje, već i na zdravlje vašeg partnera, kao i na kvalitet vašeg budućeg seksualnog života.

4. Varanje

Psiholozi kažu: oni koji su imali iskustvo preljube će i kasnije biti skloni prevari. Ulaskom u odnos sa takvim tipom, unapred raspravite o svojim očekivanjima. Najverovatnije, sam partner će priznati da nije spreman za nešto ozbiljno.

  Izvor:

5. Loše ljubavno iskustvo

Tvoj novi dečko je nedavno napustio devojku? Budite spremni da vaš partner počne u nekom trenutku da ponavlja greške iz prošlih odnosa. Zato psiholozi uvek savetuju da napravite pauzu. Ovo vreme je neophodno da se osećanja ljutnje i frustracije povuku, i možete trezveno analizirati prošle odnose.

6. Dete iz prethodnog braka

Moraćete da prihvatite da će u rasporedu vašeg partnera, pored romantičnih satanaka, biti i šetnje sa detetom. Kako se odnosi razvijaju, mogu se pojaviti drugi problemi. Na primer, možda dobijete unapređenje na poslu koje zahteva odlazak u drugi grad, a vaš partner neće moći da krene sa vama, jer gubi kontakt sa detetom. Kada stupate u vezu sa razvedenim muškarcem, budite 100% sigurne da ste spremne da delite partnera sa prethodnom porodicom.

7. Depresija

Vaš mladić je možda doživeo gubitak ili ozbiljan emotivni šok koji je doveo do depresije. Podsvesno, žrtva takve situacije može vas povući kao spasitelja - jedinu osobu koja je bila blizu u teškom trenutku. Međutim, nakon krize, partner možda nema uzajamna romantična osećanja prema vama. Ako je depresija postala dugotrajna, neke patnje i negativnosti partnera mogu lako preći na vas. Želite li pomoći? Prijavite se za zajedničku psihoterapiju - profesionalna podrška će imati dobar efekat kako na stanje momka tako i na razvoj odnosa uopšte.

Izvor: Novosti/Ženski magazin

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije