1. Koliko često zovemo svog partnera ili mu šaljemo poruke, pokazuje je li nam brak svakodnevno na listi prioriteta.

Bez obzira na prirodu posla, najjači parovi uvek nekako pronađu način da se jave jedno drugome tokom dana, čak i kada im je raspored prenatrpan. Čak i kratke interakcije pomažu parovima da neguju povezanost, a stručnjaci upozoravaju da je za kvalitetan bračni odnos svakodnevna komunikacija nužna. Ko ima vremena za lovljenje Pokemona ili praćenje najnovijih vesti na mobilnom, itekako mora da ima vremena za komunikaciju sa partnerom.

PROČITAJTE JOŠ: ČUVAJTE SE, STIŽE DAN ZA RAZVODE: evo kog dana u godini najčešće parovi raskidaju

2. Skrivanje mobilnog upućuje na nedostatak iskrenosti i poverenja u braku.

Ako partner tajnovito uvek čuva mobilni uz sebe, ne dozvoljava da mu se približimo i nervozan je ako se to dogodi – verovatno nešto skriva. Nema drugog objašnjenja za ovu pojavu. To ne znači nužno da je u pitanju preljuba ili druga osoba u njegovom životu. Tajanstveno ponašanje upućuje na veliki nedostatak poverenja koje može proizaći iz raznih trauma i nerešenih problema. Naravno da svako zaslužuje svoju privatnost pa sigurno nećemo svom suprugu na pregled dati intimne SMS razgovore s najboljim prijateljicama, ali to ne znači da ćemo od njega skrivati činjenicu da razgovaramo sa prijateljicama o privatnim stvarima.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI SMO POSTALI ROBOVI INTERNETA: Najgluplja pitanja koja ljudi pitaju Gugl

3. Fotografije su često dokaz jesmo li zaista prisutni u svom braku.

Neke osobe u potpunosti izbegavaju čuvanje privatnih fotografija na mobilnom. U tom slučaju sasvim je normalno da ne poseduju ni fotografiju svog partnera ili partnerke. Međutim, ako naš partner na mobilnom ima nekoliko mapa sa fotografijama svojih prijatelja i drugih članova porodice, a među njima nema mesta za naše fotografije – nešto ipak ne valja. Ponekad nismo ni svesni da umesto glavne uloge u nečijem životu igramo onu sporednu. U tom slučaju potrebno je više komunikacije sa partnerom kako bismo shvatili zašto se to dogodilo i kako jedno drugome opet možemo da postanemo prioritet u životu.

Izvor: Zadovoljna