Uspeh nije rezervisan samo za šačicu ljudi. Tajna uspešnih ljudi u tome je što aktivno zamišljaju ono što žele da postignu, oblikuju cilj u svojoj glavi do detalja i korake da do njega dođu - i onda znaju tačno šta treba da rade. Ovo zna i Paolo Koeljo, koji je na svom blogu nesebično podelio način kako možete da dođete do nečeg što jako želite, piše Lovesensa.

Dekartov kvadrat je alat koji vam je neophodan u životu: uz ova 4 pitanja donećete najbolje odluke u teškim situacijama

Sigurno znate da je slavni pisac napisao da "ako nešto jako želite, ceo univerzum će se ujediniti u nastojanju da to i dobijete". Ipak, univerzumu nekad treba pomoć od vas samih.

Šta je ono što je sa vama najveći deo dana i od čega se retko i nerado odvajate? Dakako, to je vaš mobilni telefon, ili pak računar. Iskoristite vezanost za tehnologiju da ostvarite svoje snove, poručuje pisac.

Napravite jednostavan skrinsejver koji će vas svakodnevno podsećati šta želite. Budite vrlo precizni: zapišite svoje ciljeve, i dajte im tačno određen vremenski okvir. Možda želite da do decembra imate tačno toliko kilograma - zapišite to! 

10 psiholoških trikova kojima ćete usrećiti sebe

Izbegavajte negativne reči poput "izgubiti": vaše podsvesno ima vizuelnu prirodu, neće registrovati negacije.

Ili je pak vaša želja da u avgustu putujete na more? Da vežbate sat vremena dnevno, tri puta nedeljno? Zapišite to kao da će se desiti. Zapišite "u avgustu ću putovati na more".

Skrinsejver će vas stalno podsećati na vaš cilj i tako ćete "isprogramirati" svoj mozak i uspeti u tome što želite - to jest, ako usput ne odustanete. Svojim rečima možete dodati i inspirativnu fotografiju koja će to što želite učiniti gotovo opipljivim.

Namestite svoj skrinsejver na ovaj način još danas, i budite za korak bliži svom cilju! Jer, po rečima pisca, "ako jurite svoje snove, i oni će pojuriti vas".

Izvor: Lovesensa