Prirodno je da tokom života upoznajemo neke nove delove sebe, pa samim tim ključ samorazvijanja i napretka leži u zapažanju.

Kada postanemo svesni svojih karakternih crta koje nas ograničavaju, tada ćemo moći da oslobodimo sve svoje potencijale da se neometano ispoljavaju.

Između ostalog, kao rezultat uslediće i zapažanje kvaliteta koji će nam pomoći da poboljšamo svoju materijalnu situaciju...

VIŠE: 5 načina da se izborite sa kritikama i teškim periodom u životu

Mentalne blokade su produkt naših misli, i u trenutku kada negativne misli iskorenimo, započećemo novi život sa stabilnim, višecifrenim zaradama. Zato...

1. Očekujte i nadajte se onome što priželjkujete.

Ukoliko ne živite životom kakav želite, u velikoj meri to može biti posledica toga što takav život i ne očekujete. Mnogi će, pročitavši ovo, poricati svoje mentalno stanje. Ukoliko pomislite kako bi bilo fino da vaša mesečna zarada bude duplo veća, vi se zapravo ne nadate realizovanju zamišljene situacije, jer ne znate kako u tome da uspete. Kada se u glavi pojavi pitanje "Kako?" ono vas sputava i blokira u nameri da se takva želja realizuje.

VIŠE: 7 načina da se oslobodite negativnih ljudi i loše energije oko sebe

Neophodno je da nešto započnete da bi se to nešto desilo. Ukoliko nemate ideju kako biste udvostručili svoja mesečna primanja, isprobajte mali eksperiment. Tokom meditacije mislite o tome koliko ste, zaista, spremni da očekujete, dobijete i zaslužite ono što želite. To će pojačati vašu maštu i moć vizuelizacije - neka vaš um postane mesto gde verujete u nešto novo.

2. Iskoristite svoje prednosti i potencijale.

Ako je vaša želja da zaradite više novca samo prividna, odbićete svaku priliku da svoju želju ostvarite. Odbijanje prilika je obično posledica straha, anksioznosti ili drugih sličnih emocionalnih faktora možda je neophodno da uložite novac kako bi se vaši prihodi udvostručil, pa je samim tim neophodno da naučite kako da ulažete. Da biste to naučili, možda bi trebalo da otputujete u drugi grad i pohađate neki kurs ili program, međutim vi ćete umesto načina da to uradite pronaći izgovore da takvu šansu propustite. Realno analizirajte svoje izgovore i nađite kontraargumente. Iskoristite prilike čak i kada niste dovoljno motivisani. Kada ne činite dovoljno u pogledu usavršavanja, znajte da tako uskraćujete mogućnost da nastupe promene. Ako nema promena, nema ni veće zarade.

VIŠE: Pazite šta želite: zašto su ambicije opasne po sreću

3. Pronađite genija u sebi.

Nemojte biti škrti ni prema sebi ni prema drugima. Odluke na šta ćemo potrošiti novac često su proizvod emotivnog stanja. Zato vodite računa o tome kako trošite novac. Svaki put kada pomislite da bi trebalo da uštedite, pomislite da takva odluka nije proizvod veće idejne slike - one slike bogatog života. Kada pomislite da niste zalužili da nagradite sebe, znajte da tako u sebi stvarate mentalnu blokadu.

VIŠE: Kako da budete najbolji kandidat na razgovoru za posao

Koliko dajete, toliko vam se i vraća, zato budite velikodušni i delite ono što imate sa drugima. Ipak, dajte, ali ne očekujte ništa za uzvrat i budite zadovoljni onim što imate.

Izvor: Lovesensa