Postoje parovi koji stalno “emituju” ljubavne talase i zajednički život im nikada ne dosadi pišu Večernje novosti 16. maja, 2014. godine.

Ako se pitate u čemu je njihova tajna i kako da sačuvate “magiju u svom braku ili vezi, evo šta savetuju psiholozi...

Rituali

Neka odlazak u vaš omiljeni restoran, nedeljnu kupovinu u supermarketu ili večernju šetnju postane ritual koji je samo vaš. Bez obzira na to koliko brzo živite, redovne zajedničke aktivnosti će vam pomoći da sačuvate osećaj zajedništva i obezbediti vreme koje ćete posvetiti jedno drugome. Odredite dan za bioskop i slatka iznenađenja.

Iskrenost

Stabilna veza, osim ljubavi, podrazumeva prijateljstvo, poštovanje i iskrenost. Ako vam se neki gest voljene osobe nije svideo, recite to bez ustezanja. Ne štedite komplimente kada vam se nešto dopadne, pohvalite novu frizuru, odeću ili jelo spremljeno samo za vas. Povremeno priredite iznenađenje i pokažite koliko vam je stalo.

Magija poljupca

Za početak veze karakteristični su dugi, strastveni poljupci. Ne menjajte ponašanje, nastavite da se i kasnije ljubite kao i tada. To asocira na romantiku i oživljava strast. Izmislite stil ljubljenja koji će biti samo vaš.