Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određene dileme, unaprede odnos i podstaknu komunikaciju. Sledeća stanica karavana je upravo Novi Sad, gde će 25. maja u 11 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg građani moći da sa stručnjacima tj. psiholozima, u atmosferi koja promoviše razumevanje, podršku i zajedništvo, pričaju o roditeljstvu.

Pored panela mame i tate učesnici će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama koje će se fokusirati na ključne teme roditeljstva, kao što su  promene u partnerskim odnosima, očekivanja društva i usklađivanje posla i roditeljstva. Razgovori će dotaći važna pitanja koja se tiču uloge roditelja, transformacije identiteta tokom ovog važnog perioda, kao i specifične promene koje se dešavaju kada postajemo roditelji. Kroz ove diskusije, učesnici će moći da razmene iskustva, saznanja i strategije za uspešno suočavanje sa izazovima i razvojem dece. 

Na panel diskusiji i edukativnim radionicama će govoriti: 

  • SenkaSimonović psiholog i dečiji psihoterapeut, koja će obraditi temu emocionalnih izazova sa kojim se suočavaju majke,
  • Miša Stojiljković, novinar, psiholog i autor emisije i podkasta „Tata ti si lud“ će predstaviti izazove roditeljstva iz muškog/očinskog ugla,
  • Jovana Ružičić, psiholog, osnivačica i direktorka „Centra za mame”, će više govoriti o komunikaciji i partnerstvu nakon dolaska bebe.

Moderator događaja je Dolores Milošev Erdeg, koja će svojim iskustvom u vođenju podkasta na temu roditeljstva dodatno obogatiti događaj.

radionica o roditeljstvu u novom sadu 2.jpg
Promo 

Ulaz na panel diskusiju i edukativne radionice je besplatan, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka - LINK

Nakon Novog Sada, karavan će 1. juna posetiti Kragujevac, a 15. juna Jagodinu. Za više informacija posetite IG stranu rosavoda (https://www.instagram.com/rosavoda/).

Panel diskusiju organizuje Rosa voda, koja je više od jedne decenije uključena u različite nacionalne programe Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe, tako i celu porodicu. Do sada, Rosa je pokrenula osnivanje banke humanog mleka, pokrenula je 20 školi roditeljstva širom Srbije, opremila je i uspostavila sobe za dojenje, pružila je podršku patronažnoj službi širom Srbije. Tokom 2024. godine, Rosa će nastaviti da podržava rad patronažnih službi i pruža podršku roditeljstvu.

Tekst: Promo