Svetski poznati advokat za razvodeDžejms Sekston često gostuje na Jutjubu i priča o svojim zanimljivim slučajevima. Mnogo ih je, jer Džejms ima već 20 godina iskustva, ali posebno su mu šokantni neki detalji iz predbračnih ugovora bogataša.

"Najveći šok mi je bio kad sam video odredbu da žena gubi po 10.000 dolara za svakih 5kg koje se ugoji tokom braka", priča Džejms. "Muž je očigledno brinuo da bi supruga mogla da postane manje privlačna, a očekivao da će on postati sve bogatiji.

Rešenje je za njega bilo da sačini predbračni ugovor, u kojem se, po pravilu, popiše kompletna imovina, ali i dugovi i napravi dogovor kako će se ona podeliti u slučaju razvoda.

Džejms je zastupao brojne slavne ličnosti i milijardere, a u jednom od njihovih predbračnih ugovora je čak našao odredbu kojom se supruzi garantuje "zarada" od 70.000 dolara mesečno ako održava istu težinu koju je imala kad se udala.

vencanje muz i zena.jpg
Shutterstock  

"Na sudu smo čuli kako je ovo odvratno, kako je neshvatljivo da se neko uda pod tim uslovima, ali tako je kako je", kaže Džejms. "Njih dvoje su to potpisali, to se smatra ugovorom", objasnio je.

Komentari na društvenim mrežama su vrlo oštri. "To nije ljubav, to je čista kontrola", "Ovo je baš razlog da se ne udaš za nekog, a ne da se udaš", "Da li je ta žena uopšte pročitala predbračni ugovor pre nego što se udala", pitaju na TikToku i Jutjubu gde su objavljene izjave poznatog advokata.

Šta vi mislite? Da li biste prihvatili brak pod takvim uslovima? Pročitajte i koje su odredbe predbračnog ugovora Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera.

BONUS VIDEO:

Pozivnica za venčanje TikTok/bettiladams

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.