Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RODITELJI, EVO KAKO DA DOBIJETE NOVČANU POMOĆ: jednokratna finansijska podrška za porodice s više dece

Novčana pomoć Beograda porodicama sa trojkama, četvorkama, petorkama, šestorkama i duplim blizancima!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca mogu podneti zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć, saopšteno je 8. novembra 2019. godine iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević pozvala je sve roditelje da se prijave za novčanu pomoć grada ako to nisu uradili do sada.

"Sekretarijat pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje", navela je Stanisavljević.

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu.

"U prošloj godini iz budžeta grada u ove svrhe izdvojeno je 9,5 miliona dinara za 92 porodice od kojih 79 porodica sa trojkama, jedna sa četvorkama i 11 porodica sa duplim blizancima", rekla je Stanisavljević.

Ona je naglasila da će Grad Beograd nastaviti i dalje da kroz obezbeđenje i razvoj usluga prvenstveno iz oblasti socijalne zaštite pruža neophodnu pomoć i podršku u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Zahtev i potrebna dokumentacija podnose se u Gradskom centru za socijalni rad, Ruska ulica 4, a za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj 011/2650-329.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Hot

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije