Menjanje pelena, hranjenje, uspavljivanje, kupanje, igra, šetnja i sva ostala zaduženja oko dece pripadaju i dadilji koja čuva budućeg kralja ili kraljicu. Zato to mora da bude osoba sa kredibilitetom i specijalnim obrazovanjem.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE KUĆA U KOJOJ ĆE ŽIVETI MEGAN MARKL I PRINC HARI: zavirite u romantičnu kućicu za mladi kraljevski par (VIDEO + FOTO) 

Osam meseci pošto su vojvoda Vilijam od Kembridža i vojvotkinja Kejt dobili prvo dete, princa Džordža, na dvor je stigla Marija Tereza Turion Boralo. Ova četrdesetsedmogodišnja Špankinja ima odlične reference. Između ostalog, pre dvadesetak godina završila je prestižinu školu za dadilje Noreland. Ova ustanova postoji u Velikoj Britaniji već 125 godina i školuje buduće dadilje i guvernante za plemićke i bogataške porodice. Prema nezvaničnim podacima, plata dadilje pripravnice, koja je tek izašla iz škole, iznosi oko 30.000 funti godišnje.

Koje veštine mora da savlada dadilja pročitajte na sledećoj strani

PageBreak

U toku tri godine studija uče se mnoge veštine koje jednoj dvorskoj dadilji mogu zatrebati. Osim dečje psihologije i pedagogije, šivenja i kuvanja, tu su i vožnja u ekstremnim uslovima i izbegavanje paparaca, ali i kursevi prve pomoći, samoodbrane i delovanja u slučaju terorizma i otmice. Marija Tereza govori šest jezika i s malim princem Džordžom, a ubrzo potom i malom princezom Šarlot, osim na engleskom, priča i na španskom i francuskom jeziku.

PROČITAJTE JOŠ: PRINCEZE, LEPOTICE SVETA: ovo su najlepše predstavnice plave krvi

Prvo njeno zvanično pojavljivanje s prinčevskom porodicom upriličeno je u službenoj poseti Australiji. Osim na putovanjima, dadilja je stalno angažovana na dvoru tako da živi u Kensington palati. Ima svoj apartman: sobu, kuhinju, kupatilo i u potpunosti je posvećena porodici. Zajedno s njima prisustvuje svečanostima pa je snimljena s decom u crkvi na venčanju Kejtine sestre Pipe Midlton.

Marija Tereza nije strogo poslovna, već voli i da kupuje poklone svojim štićenicima. Tako je za rođenje princeze Šarlot pre tri godine poklonila kapicu, s kojom su je roditelji izneli iz porodilišta. Osim princa Džordža i princeze Šarlot, dadilja Marija Tereza nedavno je dobila još jednu obavezu: da vodi računa i o najmlađem članu prinčevske porodice, princu Luju Arturu.


Ko je bio najvažnija osoba u detinjstvu princa Vilijema otkrijte na sledećoj strani

PageBreak

Osim voljene majke Dajane, Vilijem je najviše voleo dadilju Olgu Pavel. Imala je 52 godine kada je zamenila koleginicu Barbaru Barns, a ostala je u Kensington palati 15 godina. Brinula se o tada šestogodišnjem Vilijamu i četvorogodišnjem Hariju, a Ledi Di je u nju imala bezgranično poverenje. Olga je bila stroga i imala je dozvolu da dečacima dodeli poneku ćušku ako je potrebno. Dadilja je bila prva kojoj se Vilijam požalio pozvavši je iz internata kada je saznao da mu se rodiltelji razvode. Kada je umrla, odložio je sve obaveze ne bi li stigao na sahranu, dok je princ Hari bio sprečen službom u Avganistanu.

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa & Srećna