Iako je ceo svet potpuno očaran princezom Kejt i vojvotkinjom Magan, svetskom scenom svakodnevno šetaju pripadnice plemićkih porodica koje zaslužuju podjednak status kao i britanska princeza jer ih pored lepote i elegancije krasi i gracioznost dostojna dama plave krvi.

Za vas smo odabrali nekoliko, koje po našem mišljenju zavređujuju pažnju.  

Šarlota Kaziragi

Naslednica jedne od najprestižnijih dinastija na svetu, Grimaldi, Šarlota je pravi primer uglednog člana jedne kraljevske porodice. Njena majka, Princeza Karolina od Monaka je ćerka kneza Renijea i Grejs Keli, a njen otac koji je poginuo kada je Šarlota imala samo četiti godine, je bio italijanski biznismen i sportista Stefano Kaziragi. Iako se nalazi u redu za presto, ova lepotica nikada nije nosila kraljevsku titulu zbog želje njene majke da nju i njenu braću zaštiti od potencijalnih poslednica kraljevskog života. Diplomirala je na Sorboni iz oblasti filozofije, radila je kao novinar i urednik za brojne magazine, predana je humanitarnom radu, a vrlo je talentovana i za sportove. Mnogi dizajneri su u njoj videli muzu, pa se našla na naslovnim stranama Veniti Fera i Voga, a bila je zaštitno lice modnih kuća Guči i Šanel. Danas uživa u skladnom braku sa francusko - marokanskim glumcem i komičarem Gad Elmalehom sa kojim ima sina Rafaela.

Lejdi Rouz Gilman

Mlađa ćerka vojvode i vojvotkinje od Gločestera, tridesetsedmogodišnja Rouz je trenutno 29. u redu za britanski presto. Rođena je u čuvenoj St. Meri bolnici u Londonu i u trenutku rođenja je bila 12 u redu za krunu. Kao i većina pripadnika kraljevske porodice i ona je pohađala St. Džordž školu. Trenutno radi u filmskoj industriji kao umetnički asistent pod devojačkim imenom Rouz Vinzor. Radila je na brojnim filmskim projektima, između ostalih i na dva nastavka filma o Hariju Poteru, filmu o Margaret Tačer i na tv seriji mala Britanija. Udala se 2007 godine za Džordža Gilmana u Kraljičinoj kapeli u Londonu. Ovaj par je u braku dobio dvoje dece, devojčicu i dečaka.

Pročitajte još: ENGLESKA U ŠOKU! DA LI MEGAN MARKL NAMERNO ODLAŽE TRUDNOĆU: rizik od pobačaja plaši mladu princezu

Lejdi Amelia Vindsor

Dvadesetjednogodišnja Amelia, unuka kraljičinog rođaka princa Edvarda, vojvode od Kenta, trenutno 32. u redu za britansku krunu, proglašena je najlepšom članicom britanske kraljevske porodice i to prema izboru britanskog časopisa "Tatler" namenjenog pripadnicima visokog društva. Lepa Amelia krasila je i naslovnicu tog časopisa nakon čega su se ovoj studentkinji Univerziteta u Edinburgu širom otvorila vrata modnoga sveta pa je nosila reviju brenda Dolče i Gabana, sedela u prvom redu Nedelje mode u Parizu, bila zaštitno lice brenda obuće dizajnerke Penelope Čilvers, a proglašena je i jednom od najbolje obučenih mlađih članica britanske kraljevske porodice. Lejdi Ameliju krasi klasična, elegantna i pomalo eterična lepota, a u svojim retkim pojavljivanjima u javnosti pažnju privlači i nekonvencionalnim načinom oblačenja. Amelia pokazuje sklonost eklektičnom stilu i eksperimentisanju s odećom čime ova lepotica postavlja nove standarde odevanja britanske kraljevske porodice. Amelia je unuka kraljičinog rođaka iz prvog kolena, vojvode od Kenta, a bavi se modelingom.

Princeza Haja Bint Al Husein

Rođena kao ćerka kralja Huseina od Jordana, ova princeza je od malena odrastala okružena čitavom kraljevskom svitom, što je nije sprečilo da se školuje i postane član kraljevske porodice vredan poštovanja. Diplomirala je filozofiju, politiku i ekonomiju na Oksfordu, a pored toga je višestruka šampionka u jahanju. Udala se 2004. godine za šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma, vladara Dubaija čime je pored titule koju je imala rođenjem dobila još jednu, princeza od Dubaija. Ovu princezu pored lepote, elegancije, gracioznosti i titule krasi i neverovatan stil odevanja koji je očarao modni svet. Potpuno je prirodna, često se pojavljuje u poslovnim, elegantnim, ali i tradicionalnim odevnim kombinacijama kojima na pravi način predstavlja kako nasleđe zemlje kojom vlada, tako i zemlje iz koje potiče.

Dena Abdulazis Al Saud 

Princeza od Saudijske Arabije, moderna i veoma hrabra, Dena ne nosi burku, ona suvereno vlada modnom scenom. Princeza je vlasica butika ekskluzivne odeće, pa kao takva je rado viđen gost na svim važnijim modnim dešavanjima u prestonicama šorom sveta. Možda zbog svega toga ona nosi hrabri imidž moderne Evropljanke: kratku kosu, kratke haljine, ekscentričnu odeću i besprekornu liniju. Dena svoje ekskluzivne kupce uslužuje sama, a ceo butik nosi njen prepoznatljiv imidž. Kada bira odeću za svoj butik, trudi se da nikad ne zaboravi na svoje muslimanske korene, pa njena odeća uvek ima tradicionlani prizvuk. Dena je udata za Saudijskog princa Abdulazis bin Naser bin Abdulazis Al Saud. Imaju troje dece: kćerku i dva sina. Uprkos tempu koji joj posao nameće, Dena slobodno vreme provodi sa decom i mužem.

Tekst: Suzana Obradović

Izvor: Lepa & Srećna