Krisi Tarner, osmogodišnja devojčica iz Jute u Americi, najmlađi je pacijent na svetu koji se trenutno bori sa rakom dojke, piše Stil 24. novembra 2015. godine.

Naime, pre mesec dana su joj lekari dijagnostikovali redak oblik karcinoma, kada je preplašena devojčica rekla majci da joj je nešto čudno izašlo na grudima.

"Bila je nedelja popodne, kada je Krisi došla i rekla mi: 'Mama, imam nešto ovde, tu je već neko vreme, plašim se.' Bila sam u šoku. Odmah sutradan smo je odveli kod lekara, a 9. novembra dobili smo užasnu dijagnozu. Nijedno dete ne bi trebalo da prolazi kroz ovako nešto", ispričala je očajna Krisina majka Anet.

VIŠE: Kako sa malo truda smanjiti rizik od raka dojke

Lekari su ubeđeni da je karcinom kod Krisi posledica genetske predispozicije, budući da je sama Anet imala rak grlića materice, a njen suprug, Krisin otac, rak limfnih žlezda. Ali, jedino nejasno jeste zašto ju je bolest napala u 8. godini života.

"Svim srcem i mislima verujem da će se moja ćerka oporaviti", priznaje Anet. U ovim godinama, deca obično i nisu svesna opasnosti stanja u kom se nalaze, ali mala Krisi pokazuje neverovatnu hrabrost za svoj uzrast. "Nekako sam se plašila i da saznam šta je to što mi je izašlo. Ali, mislim da ću biti dobro", rekla je neustrašiva devojčica.

Iako je u pitanju veoma retko stanje, lekari dečje bolnice u kojoj se Krisi nalazi veruju da će se devojčica izlečiti, jer je rak otkriven na vreme. "Ovaj oblik kancera je redak, ali može da se leči. Krisi će nakon hemioterapije morati na mastektomiju, kako bismo uklonili preostalo tkivo dojki. tako ćemo učiniti sve da joj se rak ne vrati", objasnio je doktor Brajan Bačer, koji leči malenu Krisi.

Pogledajte i našu FOTO-GALERIJU!

LepaiSrecna Iako mališani obično nisu svesni opasnosti bolesti kao što je rak dojke, mala Krisi Tarner (8) pokazuje neverovatnu hrabrost. Ovo je njena priča...